Vi vill dela med oss av några spännande samtal vi haft med olika personer som vi finner intressanta, inspirerande och beundransvärda. Håll till godo och ta del av  deras egna budord.

”Nu kan jag förändra världen”

Hon gör så att fler människors liv blir enklare.

AnnKatrin säger att hon skulle vilja knäppa bort allt lidande som OCD ger, men vi anser att hon på sätt och vis ändå lyckats göra det. Åtminstone en del.

– Eftersom det fanns så mycket lidande i min familj, kunde jag inte bara låta det vara ett kontinuerligt lidande, utan jag visste att jag direkt ville vända på det på något sätt och göra något bra av det. Nu kan jag i stället påverka och vara med och förändra världen tack vare det, berättar Ann Katrin för oss.

AnnKatrin Noreliusson driver i dag Familjebalans – web, blogg och poddar, där hon har som mål att ”göra livet schysst för personer med NPF”.

– Dessutom vill jag hjälpa anhöriga till personer med OCD, personal på skolor och boenden samt arbetsgivare genom att höja kunskap och förståelse så att fler människors liv blir enklare och mer hanterbara, säger AnnKatrin.

På ett personligt plan, jobbar hon på att förbättra sin energireglering.

– Via en kurs som heter KBT vid adhd” försöker jag att inför framtiden hitta sätt att finna ett lugnare inre och att inte ständigt vara på väg. Jag skulle vilja kunna ha tankarna där jag är och inte långt framför mig, tillägger hon.

Förutom personlig utveckling, har AnnKatrin ett annat mål – att fjällvandra.

För mer info:
familjebalans.se
ocdforbundet.se

/Malin Roca Ahlgren
Skribent, författare

 

AnnKatrin Noreliusson
Föreläsare och coach

Läs fler intervjuer här

”Barn vill om de kan”
”Barn vill om de kan”

Vi vill dela med oss av några spännande samtal vi haft med olika personer som vi finner intressanta, inspirerande och beundransvärda. Håll till godo och ta del av deras egna budord.”Barn vill om de kan” Vi måste lyssna mer på barnen och förstå att de vill men kanske...

Mer öppenhet för att olika är bra!
Mer öppenhet för att olika är bra!

Vi vill dela med oss av några spännande samtal vi haft med olika personer som vi finner intressanta, inspirerande och beundransvärda. Håll till godo och ta del av  deras egna budord.Mer öppenhet för att olika är bra! För en sådan framtid arbetar Anki. Med Bang som...

Fler Stora Dagar med glädje till barnen
Fler Stora Dagar med glädje till barnen

Vi vill dela med oss av några spännande samtal vi haft med olika personer som vi finner intressanta, inspirerande och beundransvärda. Håll till godo och ta del av  deras egna budord.Fler Stora Dagar med glädje till barnen Hon är livsnjutaren där glädje fyller en...

Stödinsatserna för att unga inte ska hamna i utanförskap
Stödinsatserna för att unga inte ska hamna i utanförskap

Vi vill dela med oss av några spännande samtal vi haft med olika personer som vi finner intressanta, inspirerande och beundransvärda. Håll till godo och ta del av  deras egna budord.Stödinsatserna för att unga inte ska hamna i utanförskap. Att skolfrånvaro oftast...

Pin It on Pinterest

Share This