Vi vill dela med oss av några spännande samtal vi haft med olika personer som vi finner intressanta, inspirerande och beundransvärda. Håll till godo och ta del av  deras egna budord.

I det fria skapandet hjälper hon andra föräldrar

Längtan efter frihet och kreativitet lade grunden till ny plattform som i dag hjälper många föräldrar till barn med adhd.

Jills drömmar om att bli bibliotekarie försvann efter att hon blev tvungen att sortera barnböcker i alfabetisk ordning en hel dag på sin prao. I stället blev hon chef och gjorde karriär inom miljöbranschen, tills hon en dag sa upp sig och startade en firma med noll kunder och noll inkomst.

– Det kändes plötsligt så mycket viktigare med frihet och tomma ytor att skapa, berättar Jill.

Den längtan var grunden till det mycket omtyckta arbete hon gör på Funka med adhd som hon driver tillsammans med Ulrika Gill.

– Det är en plattform för att hjälpa föräldrar där vi har både föredrag och podd. Vi vill att alla barn och ungdomar ska få tillgång till sina styrkor, säger Jill.

Jill finner sin egen inspiration i människor som visar mod genom att stå för vad de tycker och vågar följa den väg som är rätt för dem, som att finna ett annat sätt att leva och försörja sig på.

Inför kommande år vill Jill fortsätta med skapandet, helst vid vattnet och varvat med motion i naturen.

– Det är viktigt för mig att, utanför arbetet, ha tid att stödja mina barn, vara med mina hundarna och få ”mountain-bika” i skogen, tillägger hon.

För mer info:
www.funkamedadhd.se

/Malin Roca Ahlgren
Skribent, författare

 

Jill Nyqvist
Föreläsare, poddare och författare

Läs fler intervjuer här

”Barn vill om de kan”
”Barn vill om de kan”

Vi vill dela med oss av några spännande samtal vi haft med olika personer som vi finner intressanta, inspirerande och beundransvärda. Håll till godo och ta del av deras egna budord.”Barn vill om de kan” Vi måste lyssna mer på barnen och förstå att de vill men kanske...

Mer öppenhet för att olika är bra!
Mer öppenhet för att olika är bra!

Vi vill dela med oss av några spännande samtal vi haft med olika personer som vi finner intressanta, inspirerande och beundransvärda. Håll till godo och ta del av  deras egna budord.Mer öppenhet för att olika är bra! För en sådan framtid arbetar Anki. Med Bang som...

Fler Stora Dagar med glädje till barnen
Fler Stora Dagar med glädje till barnen

Vi vill dela med oss av några spännande samtal vi haft med olika personer som vi finner intressanta, inspirerande och beundransvärda. Håll till godo och ta del av  deras egna budord.Fler Stora Dagar med glädje till barnen Hon är livsnjutaren där glädje fyller en...

Stödinsatserna för att unga inte ska hamna i utanförskap
Stödinsatserna för att unga inte ska hamna i utanförskap

Vi vill dela med oss av några spännande samtal vi haft med olika personer som vi finner intressanta, inspirerande och beundransvärda. Håll till godo och ta del av  deras egna budord.Stödinsatserna för att unga inte ska hamna i utanförskap. Att skolfrånvaro oftast...

Pin It on Pinterest

Share This