Vi vill dela med oss av några spännande samtal vi haft med olika personer som vi finner intressanta, inspirerande och beundransvärda. Håll till godo och ta del av  deras egna budord.

I det fria skapandet hjälper hon andra föräldrar

Längtan efter frihet och kreativitet lade grunden till ny plattform som i dag hjälper många föräldrar till barn med adhd.

Jills drömmar om att bli bibliotekarie försvann efter att hon blev tvungen att sortera barnböcker i alfabetisk ordning en hel dag på sin prao. I stället blev hon chef och gjorde karriär inom miljöbranschen, tills hon en dag sa upp sig och startade en firma med noll kunder och noll inkomst.

– Det kändes plötsligt så mycket viktigare med frihet och tomma ytor att skapa, berättar Jill.

Den längtan var grunden till det mycket omtyckta arbete hon gör på Funka med adhd som hon driver tillsammans med Ulrika Gill.

– Det är en plattform för att hjälpa föräldrar där vi har både föredrag och podd. Vi vill att alla barn och ungdomar ska få tillgång till sina styrkor, säger Jill.

Jill finner sin egen inspiration i människor som visar mod genom att stå för vad de tycker och vågar följa den väg som är rätt för dem, som att finna ett annat sätt att leva och försörja sig på.

Inför kommande år vill Jill fortsätta med skapandet, helst vid vattnet och varvat med motion i naturen.

– Det är viktigt för mig att, utanför arbetet, ha tid att stödja mina barn, vara med mina hundarna och få ”mountain-bika” i skogen, tillägger hon.

För mer info:
www.funkamedadhd.se

/Malin Roca Ahlgren
Skribent, författare

 

Jill Nyqvist
Föreläsare, poddare och författare

Läs fler intervjuer här

Glöm inte att ha kul på vägen, även om livet är kämpigt!
Glöm inte att ha kul på vägen, även om livet är kämpigt!

Vi vill dela med oss av några spännande samtal vi haft med olika personer som vi finner intressanta, inspirerande och beundransvärda. Håll till godo och ta del av  deras egna budord.Glöm inte att ha kul på vägen, även om livet är kämpigt! De är lärarna som tror på att...

Snällhet löser många problem
Snällhet löser många problem

Vi vill dela med oss av några spännande samtal vi haft med olika personer som vi finner intressanta, inspirerande och beundransvärda. Håll till godo och ta del av  deras egna budord.Snällhet löser många problem Hon är journalisten som lever med afantasi,...

Idrotten är ett vaccin mot utanförskap
Idrotten är ett vaccin mot utanförskap

Vi vill dela med oss av några spännande samtal vi haft med olika personer som vi finner intressanta, inspirerande och beundransvärda. Håll till godo och ta del av  deras egna budord.Idrotten är ett vaccin mot utanförskap Han kan jonglera och sluka eld. Han gillar...

Göra något stort för både individ och mänsklighet
Göra något stort för både individ och mänsklighet

Vi vill dela med oss av några spännande samtal vi haft med olika personer som vi finner intressanta, inspirerande och beundransvärda. Håll till godo och ta del av  deras egna budord.Göra något stort för både individ och mänsklighet David Edfelt är expert på...

Pin It on Pinterest

Share This