*…”Prokrastinering inträffar ofta när ett val måste göras mellan en större uppgift och en mindre uppgift, eller när en uppgift upplevs som obehaglig, tråkig eller koncentrationskrävande. Vanliga problemområden är att fullfölja studier och författarskap, att hålla leveranstider i sitt arbete och att betala räkningar i tid.”... Länken går till Wikipedias sida där texten är citerad.

Sedan 1 januari jobbar jag helt i mitt eget bolag. Och det är jättefritt och jättesvårt. Svårt för att jag inte längre har min kära projektledare Carin som säger till mig vad jag ska göra, och i vilken ordning allt ska göras. Och det har fått …
STÖRD – Victor börjar att prata med mig och ställer frågor. Han är nämligen hemma och sjuk, lilla plutten. Jag frågade om han kunde sitta lite tyst under tiden jag skrev, och det kunde han. Tre hela rader fick jag till.

-Victor, nu avbröt du mig!
-Förlåt mamma, men jag kom på vad du kan skriva om. Du kan skriva om…
-Nej, Victor, du berättar inte för mig vad jag ska skriva om. Lika lite som jag hittar på vilka koder du ska skapa eller vilka musikslingor du känner för just nu.
-Ok! Förlåt.
-Det är ok Victor, låt mig bara skriva lite.

Victor lämnar platsen bredvid mig och går upp till datorn i sitt rum.

Ok, var var jag nu igen? Jo, konsekvenserna av att inte längre ha min projektledare bredvid mig är att jag inte längre gör ”rätt” saker i ”rätt” tid. Vissa saker gör jag som jag borde, dvs de som ger massor av energi, blogga, illustrera, skriva, sociala medier osv, men administration, jobb som inte är superkul och till och med att fakturera (?) skjuter jag upp. Ja, det är helt sjukt vad jag skjuter upp det. Det är något med mig och pengar. Vi, pengar och jag, har ett osunt förhållande. Jag har problem att ha pengar, jag har aldrig haft problem att inte ha pengar. Jag är superkreativ på att lösa problem. Det är som att jag inte vet hur man gör när man inte har problem. Kan det verkligen vara så? Har man en diagnos då? ADHD, Asperger eller ”lider man bara” av Prokrastinering?

Patrik, min man, och jag bestämde idag på morgonen att vi ska börja med måndagsmöten. Jag ger honom min To-do-list och så får han kolla att jag gör den. Han ger mig sin och jag kollar att han gör det han ska. Idag lovade jag att skriva klart fakturor tills han kom hem, så jag måste nog ta och sätta fart nu.

Vi hörs ikväll, då får vi se hur det har gått för mig.

TIPS! Orkar du inte läsa kan du lyssna på blogginlägget här. 

Med vänliga hyperhälsningar
MrsHyper
/Jessica Stigsdotter Axberg

 

Pin It on Pinterest

Share This