Var på möte på resursenheten Galaxen i Bålsta nu på kvällen.

De vill lägga ned för att de inte ser något behov. När kommunen suttit i ledningsgruppen med alla rektorer så har rektorerna sagt att inga elever behöver slussas ut till Galaxen. Wow! Det måste ju vara Sveriges i särklass mest välfungerande elever med dess tillhörande skolor då? Det betyder att det alltså inte finns några utåtagerade barn med koncentrationsproblematik som inte en vanlig lärare kan rå på. Applåder till oss då!

Nä, slut med ironi och skitsnack. Det är klart att våra skolor har elever som behöver den här resursen, men eleverna och deras föräldrar får ju inte ens veta att det finns så hur kan man söka det då? Och om rektorerna fick veta för två år sedan att Galaxen ska fasas ut så skickar väl de heller inte iväg några elever dit?

Jag bjöd i alla fall in mig själv till den 15e juni, till deras ledningsmöte. För jag ställde frågan:
Om nu alla rektorer, i Augusti, har kommit fram till att de har minst 5 elever per skola som skulle behöva komma till Galaxen, kommer ni lägga ner då?
Nä, då får vi ju ompröva beslutet.
Bra, svarade jag, då vet jag vad jag ska göra i sommar 😀

Jag behöver berättelser om hur det har funkat innan och hur det har funkat att komma till Galaxen. Jag behöver berätta för rektorerna hur viktigt det här är för barnens självkänsla och framtida psykiska mående. Har du en historia att berätta så maila mig – du behöver bara ge mig ditt förnamn och så behöver inte ditt barns namn nämnas alls. Men kön (det blir lättare att säga han eller hon istället för hen) ålder, problematik och före-efter-berättelse.

Så, ser ni en taggad ånglokstuffande mamma i Bålsta-trakterna under sommaren så vet ni vad som är på gång. Jag lobbar 😀

Med vänliga hyperhälsningar

MrsHyper
/Jessica Stigsdotter Axberg

Pin It on Pinterest

Share This