Vi vill dela med oss av några spännande samtal vi haft med olika personer som vi finner intressanta, inspirerande och beundransvärda. Håll till godo och ta del av  deras egna budord.

”Jag vill skapa Empowerment för barn”

Praktiken på särskolan ledde Anna till att ägna sitt liv åt pedagogik för personer med autism.

Anna Sjölund är i dag beteendevetare inom NPF, KBT-terapeut, föreläsare och författare, men som liten ville hon bli cirkusartist och flygvärdinna.

– Jag tror att jag hamnade där jag är i dag på grund av att jag praktiserade i särskolan när jag gick i gymnasiet, säger Anna.

I många år har Anna arbetat med människor som har autism, både handledning och utbildning med Empowerment och ett pedagogiskt perspektiv som hon kompletterar med KBT.

– Mitt mål är att hitta hjälpmedel och strategier för att undvika stress och problemskapande beteenden. Jag skulle vilja vara med och skapa ett tillgängligt samhälle där alla kunde vara delaktiga. Jag skulle även vilja skapa Empowerment för barn, berättar Anna.

Anna har många vassa ess i bakfickan. Bland annat har hon skrivit böcker inom tydliggörande pedagogik och NPF i skolan.

I samtal om framtiden avslöjar Anna avslutningsvis för oss att hon nu vill satsa på att även skriva en barnbok, eftersom hon precis fått barnbarn.

Den ser vi fram emot.

För mer info:
www.autismpedagogik.se

/Malin Roca Ahlgren
Skribent, författare

 

Anna Sjölund
Beteendevetare inom NPF, KBT-terapeut, föreläsare och författare

Läs fler intervjuer här

Här hittar du Annas böcker på
Adlibris» eller Bokus»

Läs fler intervjuer här

Glöm inte att ha kul på vägen, även om livet är kämpigt!
Glöm inte att ha kul på vägen, även om livet är kämpigt!

Vi vill dela med oss av några spännande samtal vi haft med olika personer som vi finner intressanta, inspirerande och beundransvärda. Håll till godo och ta del av  deras egna budord.Glöm inte att ha kul på vägen, även om livet är kämpigt! De är lärarna som tror på att...

Snällhet löser många problem
Snällhet löser många problem

Vi vill dela med oss av några spännande samtal vi haft med olika personer som vi finner intressanta, inspirerande och beundransvärda. Håll till godo och ta del av  deras egna budord.Snällhet löser många problem Hon är journalisten som lever med afantasi,...

Idrotten är ett vaccin mot utanförskap
Idrotten är ett vaccin mot utanförskap

Vi vill dela med oss av några spännande samtal vi haft med olika personer som vi finner intressanta, inspirerande och beundransvärda. Håll till godo och ta del av  deras egna budord.Idrotten är ett vaccin mot utanförskap Han kan jonglera och sluka eld. Han gillar...

I det fria skapandet hjälper hon andra föräldrar
I det fria skapandet hjälper hon andra föräldrar

Vi vill dela med oss av några spännande samtal vi haft med olika personer som vi finner intressanta, inspirerande och beundransvärda. Håll till godo och ta del av  deras egna budord.I det fria skapandet hjälper hon andra föräldrar Längtan efter frihet och kreativitet...

Pin It on Pinterest

Share This