Vi vill dela med oss av några spännande samtal vi haft med olika personer som vi finner intressanta, inspirerande och beundransvärda. Håll till godo och ta del av  deras egna budord.

”Jag vill skapa Empowerment för barn”

Praktiken på särskolan ledde Anna till att ägna sitt liv åt pedagogik för personer med autism.

Anna Sjölund är i dag beteendevetare inom NPF, KBT-terapeut, föreläsare och författare, men som liten ville hon bli cirkusartist och flygvärdinna.

– Jag tror att jag hamnade där jag är i dag på grund av att jag praktiserade i särskolan när jag gick i gymnasiet, säger Anna.

I många år har Anna arbetat med människor som har autism, både handledning och utbildning med Empowerment och ett pedagogiskt perspektiv som hon kompletterar med KBT.

– Mitt mål är att hitta hjälpmedel och strategier för att undvika stress och problemskapande beteenden. Jag skulle vilja vara med och skapa ett tillgängligt samhälle där alla kunde vara delaktiga. Jag skulle även vilja skapa Empowerment för barn, berättar Anna.

Anna har många vassa ess i bakfickan. Bland annat har hon skrivit böcker inom tydliggörande pedagogik och NPF i skolan.

I samtal om framtiden avslöjar Anna avslutningsvis för oss att hon nu vill satsa på att även skriva en barnbok, eftersom hon precis fått barnbarn.

Den ser vi fram emot.

För mer info:
www.autismpedagogik.se

/Malin Roca Ahlgren
Skribent, författare

 

Anna Sjölund
Beteendevetare inom NPF, KBT-terapeut, föreläsare och författare

Läs fler intervjuer här

Här hittar du Annas böcker på
Adlibris» eller Bokus»

Läs fler intervjuer här

”Barn vill om de kan”
”Barn vill om de kan”

Vi vill dela med oss av några spännande samtal vi haft med olika personer som vi finner intressanta, inspirerande och beundransvärda. Håll till godo och ta del av deras egna budord.”Barn vill om de kan” Vi måste lyssna mer på barnen och förstå att de vill men kanske...

Mer öppenhet för att olika är bra!
Mer öppenhet för att olika är bra!

Vi vill dela med oss av några spännande samtal vi haft med olika personer som vi finner intressanta, inspirerande och beundransvärda. Håll till godo och ta del av  deras egna budord.Mer öppenhet för att olika är bra! För en sådan framtid arbetar Anki. Med Bang som...

Fler Stora Dagar med glädje till barnen
Fler Stora Dagar med glädje till barnen

Vi vill dela med oss av några spännande samtal vi haft med olika personer som vi finner intressanta, inspirerande och beundransvärda. Håll till godo och ta del av  deras egna budord.Fler Stora Dagar med glädje till barnen Hon är livsnjutaren där glädje fyller en...

Stödinsatserna för att unga inte ska hamna i utanförskap
Stödinsatserna för att unga inte ska hamna i utanförskap

Vi vill dela med oss av några spännande samtal vi haft med olika personer som vi finner intressanta, inspirerande och beundransvärda. Håll till godo och ta del av  deras egna budord.Stödinsatserna för att unga inte ska hamna i utanförskap. Att skolfrånvaro oftast...

Pin It on Pinterest

Share This