Härom veckan var vi på SETT, lärfestivalen (Scandinavian Education Technology Transformation) som är Skandinaviens ledande mötesplats inom innovativt och livslångt lärande, från förskola till gymnasieskola med fokus på det senaste inom pedagogik samt utveckling och genom att skapa nätverksytor och erfarenhetsutbyte, som satsar på bred kompetensomställning för skandinavisk skolpersonal och skolledning.

Vi fick exklusiva intervjuer med fantastiska personer. 

   

Först ut var supermysiga Sandra Lind isaksson, legitimerad förskollärare och lärare med mångårig erfarenhet som är verksam i den digitala utvecklingsgruppen och handleder förskolepedagoger i kollegialt lärande och specialpedagogik. Sandra brinner för lärmiljöer och undervisning med utgångspunkt i relationsbygge och förståelse för sin egen lärprocess.

Här är en länk till hennes intervju som band annat handlar om att man inte behöver öva på att lära sig sitta i klassrummet, för det lärde man sig innan man var 1 år.

Efter det fick vi träffa energiknippet och rektorn Pauliina Björkman som brinner för tillgänglig lärmiljö både utvecklar digitalt, pedagogiskt och fysiskt. Hon berättade bland annat att hon är trött på att ett klassrum ska se ut som buss vad gäller sittplatser. Här kan ni lyssna mer på henne.

Slutligen, hade vi förmånen att få en exklusiv intervju med självaste hjärnforskaren Sissela Nutley. Hon delade med sig till oss om att personer med adhd har en slags svängdörr i pannloben som gör att intryck kommer in hela tiden till ”huset” (hjärnan) och samlas och krockar i ”hallen”. Lyssna på henne här.

Pin It on Pinterest

Share This