Observera att det här inlägget är från 2017

Det fanns en tid när jag fann mig själv varje morgon vid ytterdörren, grälandes med min son innan vi skulle gå. Det vi alltid grälade om var – strumporna. Ja strumporna, och det låter ju helt sjukt. På somrarna gjorde det så klart ingenting att han inte hade några strumpor på men på vintern blev han så kall om fötterna om han inte hade på sig strumporna. Och han tyckte själv att det var olidligt att bli så kall. Men ändå stod vi där och bråkade om de där jäkla strumporna. Varje morgon. Vi hade redan en plan för kläderna, de låg nedanför sängen och det var bara att hasa in i dem på väg ned till frukost. Det var inga problem. Och strumporna åkte ju aldrig på. Det var ju också strumporna som slets av så fort han klev innanför dörren hemma. Att kunna vifta fritt med tårna var tydligen en härlig ”hemma-känsla”.

En morgon sa jag till Victor (utan att gräla) precis innan utgång:
– Hur tycker du att vi ska göra här, vi bråkar ju om dessa strumpor VARJE morgon. Du vill ha strumpor men du tar aldrig på dig dem. Hur ska vi göra för att vi ska slippa ha det så här?
Klockrent svar från en mycket klok liten kille
– Strumporna först!
– Hur menar du då? Fortsatte jag helt begeistrad för jag såg äntligen en öppning.
– Jo, strumporna får vara det första jag sätter på mig varje morgon. Innan allt annat.
– Det låter klokt, kan vi pröva imorgon?
– Ja, varför inte det. Sa Victor och gled ut genom ytterdörren. Utan strumpor.

Efter den dagen var det så. Strumporna först. Ibland hasade han inte ens i sina kläder utan gled bara runt i kalsonger OCH strumpor. Men han ville ju inte kliva utanför dörren ”naken” så kläderna kom ju alltid på till slut. Jag fick en känsla av att han var ganska nöjd med att det var han som löste problemet. Jag var också nöjd. Jag slapp vara en trist och tjatande mamma.

Idag, som tonåring, har han ett ännu mer effektivt sätt för att spara några sekunder på morgonen. Han sätter på sig strumporna när han går och lägger sig. Smart va!

Med vänliga hyperhälsningar
MrsHyper
/Jessica Stigsdotter Axberg

Missa inte 100 bästa adhd-tipsen. Ett adhd-tips/dag 100 dagar i följd med start 1 januari 2017

Pin It on Pinterest

Share This