Observera att det här inlägget är från 2017

Så enkelt och så svårt.

Du behöver kolla vad som tar energi och du behöver veta vad som ger energi i ditt liv. För annars är det knasigt lätt att gå in i den berömda väggen. Och olika saker påverkar oss olika.
Till exempel så tycker jag att det är super jobbigt att frångå en rutin. Så här kan det vara: jag åker alltid samma väg och en eftermiddag ringer min man och frågar mig om jag kan ”svänga av” lite snabbt för att handla. Det tar tvärstopp i mitt huvud. Det går inte, för det är jobbigt att bara svänga av. Jag vet inte varför men det är så. För att undvika det ringer jag själv upp och kollar om jag måste handla på hemvägen INNAN jag åker iväg. Då är det inga problem.

Roliga saker tar sällan energi – i början. Men efter en heldag med massor av lyckade och roliga saker är till och med hyperaktiva jag och dottern slut. Sonen och maken tar slut tidigare än vad vi gör. Men det vet vi så det är ok. Vi förväntar oss inte stordåd av varandra, det är ok precis som det är.

Bra tips är att göra ett energi-schema åt sig själv.
Vilka är dina energihöjare respektive energitjuvar?

Fyll i vad som ger och vad som tar energi, fyll även i plupparna i batteriet med grönt eller rött för att snabbt kunna läsa av energilistan. Har du för mycket av det röda behöver du fylla på med det gröna.

Jag blev inspirerad att skriva det här inlägget efter att jag hört Jill Carlberg Söderlund på hennes föreläsning prata om just vad som ger och vad som tar energi. Tack Jill!

Med vänliga hyperhälsningar
MrsHyper
/Jessica Stigsdotter Axberg

Missa inte 100 bästa adhd-tipsen. Ett adhd-tips/dag 100 dagar i följd med start 1 januari 2017

Pin It on Pinterest

Share This