I kväll tittade jag på ett nystartat program på SVT som hette ”Det stora beslutet”. Det handlar om en grupp främlingar som får i uppdrag att vägleda en människa, Ian i detta fall, som står inför ett stort beslut. Hela gruppen följer hans liv under några dagar för att kunna förstå hans dilemma. 47-åriga bonden Ian Wainwright står vid ett vägskäl – ska han fortsätta som mjölkbonde på sina farbröders gård eller byta karriär? Livet som bonde är ekonomiskt knapert och tär på hans privatliv.

Oj vad jag blev berörd. Tårarna fullkomligt rann ned. Jag blev berörd över att han vågar be om hjälp och att alla i gruppen blev så berörda och hans dilemma, att hur han än gör sårar han någon. Den stora frågan är så klart den centrala, vad gör honom lycklig? Är livet värt att offras för andra? När är hans ”skuld” betald?

Tänk om vi alla alltid hade 50 personer att rådfråga när vi står inför svåra beslut? Att någon tittar utifrån och hjälper oss att se vad som är bäst för oss. Det skulle jag behöva titt som tätt.

Nu kommer jag sitta bänkad varje söndag för att se detta underbara program, och missar jag sitter jag bänkad framför datorn.
Se första avsnittet av Det stora beslutet här»

Pin It on Pinterest

Share This