Idag har jag varit på en magisk konferens. Platsen var också otroligt fin – Baptistkyrkan på Dragarbrunnsvägen i Uppsala.

Konferensen började med att Mårten Jansson på NSPH berättade om aktuella utvecklingsprojekt inom Brukarinflytande, följt av Rickard Bracken från Uppdrag Psykisk Hälsa (tidigare projekt Hjärnkoll 2009-2015), Sonny Wåhlstedt från NSPHiG (NSPH i Göteborg) som berättade om deras fantastiska modell för brukarinflytande och innan lunch slank Johan Edstav som är ledamot i Uppsalas kommunfullmäktige in och önskade alla lycka till på denna konferens. Det var Kommunstyrelsen som bjöd alla på lunch på Katalin.

Lunchen var supergod och man fick välja på pannbiff med potatismos eller en delikat saffransfisk. Underhållning under lunchen stod Marie Louise Sahlberg för och sedan var det rask takt tillbaka till konferensen.

Elisabet Alphonce, Föreningen Hjärnkoll Uppsala Län, berättade inspirerande om hur Hjärnkoll verkar för goda attityder, bemötande och ett ökat brukarinflytande,  följt av Anna-Maria Lundberg och Petra Rohrer, Forum för Brukarinflytande, föreläste om attt bygga upp brukarinflytande, från Regionförbundet kom Kristina Bromark och pratade om inflytande för personer med stöd enligt LSS och avlöstes av Cecilia Ingard som berättade fascinerat om inflytande för ungdomar genom Photovoice.

Efter kaffepausen med goda bullar och kramchoklad fick vi höra fler goda exempel av brukarinflytande inom verksamheter i Uppsala kommun som SUF, Trappan, Gruppboende och Träffpunkter.

På slutet fick vi alla lyssnare sammanfatta med varsitt ord om dagen och det som hördes mest var: inspirerande, hoppfullt, varmt, lärorikt, bra, hjärtligt, kul 😀

Nu ska jag hem och lägga upp fötterna i soffan och bänka mig framför idol 😀

/med vänliga hyperhälsningar
MrsHyper

 

Pin It on Pinterest

Share This