Lösningsfokus. Att istället för att befinna sig i problemspiralen förflytta sig till lösningsspiralen. Istället för att grotta ned sig i allt man inte kan och i allt som inte fungerar väljer du fokus på allt du kan och som fungerar. Att med tankens kraft förflytta dig för att hjälpa dig själv dit du vill. Det låter kanske enkelt och på ett sätt är det det, för när jag väl hade hittat hit så är det väldigt svårt att förflytta sig åt andra hållet.

Jag har nog alltid varit lösningsorienterad istället för problemorienterad så dagens inspirerande föreläsningar bekräftade det som jag alltid har sagt – glaset är inte halvtomt, det är halvfullt. Har man ADHD eller Asperger så känns ju detta helt naturligt.

Tips från Anders Moberg (föreläsare) hur han skapat ett lösningsfokuserat liv:
• Börjar dagen med en positiv lista
• Försöker se något positiv i en jobbig situation
• Lösningsfokuserad meditation
• Försöker tänka lösningsfokuserat i det mesta.

Lösningsfokuserad meditation (5-10 minuter). Du ställer frågorna till dig själv:
1. Vad har jag gjort idag som jag är nöjd med?
2. Vad har någon annan gjort idag som gjorde mig nöjd och vad gjorde jag i gensvar på det?
3. Vad kan jag se, känna, höra, tänka, lukta, smaka som jag är tacksam för?

En toppendag arrangerad av Attention Utbildning : )

Pin It on Pinterest

Share This