Många missar det här. Att man kan vara särbegåvad OCH ha en NPF-diagnos.

Kortfattat betyder det att du har en särbegåvning som gör det lätt för dig i viss mån men din diagnos ställer till det för dig och gör det svårt för dig.  Begåvning kan dölja ett funktionshinder och ett funktionshinder kan på samma sätt dölja en begåvning. Vi behöver bli bättre på att se och fånga upp de unga så att de inte ger upp i skolan. Lyssna på Mona Liljedahl (leg. gymnasielärare, speciallärare, föreläsare) när hon berättar om 2E – Twice Exceptional och vad man behöver veta som pedagog. Lysande!

/MrsHyper

2 Responses to Lucka 20 – Vi måste prata om Twice Exceptional

  1. surgubben skriver:

    VARFÖR är det en skitpopup ivägen för artikeln jag försöker läsa? Varför är det så på varenda jävla blogg nuförtiden?

    NEJ, jag tänker inte prenumerera på nåt nyhetsbrev, EVER om jag inte ens får chansen att se vad bloggen handlar om först. BASTA

    • Jessica skriver:

      Håller med dig, jag ska ta bort den där popupen – jag visste inte att jag hade den där. Sorry Surgubben!

Prenumeration på nyhetsbrev

Fyll i nedanstående så skickar jag ut en påminnelse då och då!
Vänliga hyperhälsningar / MrsHyper

Vänligen vänta...

Tack för att du vill prenumerera!

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.