Jag blev kontaktad av en familj som har hamnat i kläm med Socialtjänsten. Jag blir så förtvivlad å deras vägnar och kan inte göra mycket mer än att samla alla fakta och allt jag vet.
Här är några länkar som kan hjälpa dig på vägen.
Ta kontakt med den ideella föreningen Pappa Varför. http://www.pappavarfor.se
”Vi är en ideell förening med många eldsjälar som brinner för att hjälpa till och vägleda dig när det känns hopplöst. Hos oss får du rådgivning om hur du ska gå vidare i just ditt ärende.

• Behöver du hjälp att prata med Socialtjänsten eller Familjerätten? Våra experter hjälper dig med stöd och kontakt eller kan vara med dig på möten med dessa.
• Behöver du coachning genom tvisten, hur du ska göra, vilka val som är mest strategiska eller bara stöd. Vi erbjuder detta.
• Vi kan hjälpa dig att granska psykologutredningar, riskbedömningar och andra förekommande dokument som kan ställa till besvär ”
Från min egen webbsida – kolla igenom kriterierna om barn som har gått igenom psykisk misshandel via länk i inlägget. När du läst kriterierna förstår du mer om vad Socialtjänsten/lärare antagligen har läst och använder som underlag till de missförstånd som uppstått.
Den här texten handlar bland annat om hur lätt neurotypiska kan misstolka personer med t ex autism.
https://medium.com/@AutieTraumaGeek/lost-in-translation-the-social-language-theory-of-neurodivergence-part-1-of-2-1963ba0073c5
En engelsk sida som visar på likheter mellan ptsd och autism. Jättebra bild finns där.
Lagen – Jättebra texter som ni kan behöva använda er av
—————————
Familjer berättar
Missförstånd vanliga hos omgivningen
SVT
Dagens Samhälle
—————————
Och hur man överklagar
OCH Autism och Aspergerförbundet

Pin It on Pinterest

Share This