Omhändertagna barn – som har AST

av | jul 14, 2020

Jag blev kontaktad av en familj som har hamnat i kläm med Socialtjänsten. Jag blir så förtvivlad å deras vägnar och kan inte göra mycket mer än att samla alla fakta och allt jag vet.
Här är några länkar som kan hjälpa dig på vägen.
Ta kontakt med den ideella föreningen Pappa Varför. http://www.pappavarfor.se
”Vi är en ideell förening med många eldsjälar som brinner för att hjälpa till och vägleda dig när det känns hopplöst. Hos oss får du rådgivning om hur du ska gå vidare i just ditt ärende.

• Behöver du hjälp att prata med Socialtjänsten eller Familjerätten? Våra experter hjälper dig med stöd och kontakt eller kan vara med dig på möten med dessa.
• Behöver du coachning genom tvisten, hur du ska göra, vilka val som är mest strategiska eller bara stöd. Vi erbjuder detta.
• Vi kan hjälpa dig att granska psykologutredningar, riskbedömningar och andra förekommande dokument som kan ställa till besvär ”
Från min egen webbsida – kolla igenom kriterierna om barn som har gått igenom psykisk misshandel via länk i inlägget. När du läst kriterierna förstår du mer om vad Socialtjänsten/lärare antagligen har läst och använder som underlag till de missförstånd som uppstått.
Den här texten handlar bland annat om hur lätt neurotypiska kan misstolka personer med t ex autism.
https://medium.com/@AutieTraumaGeek/lost-in-translation-the-social-language-theory-of-neurodivergence-part-1-of-2-1963ba0073c5
En engelsk sida som visar på likheter mellan ptsd och autism. Jättebra bild finns där.
Lagen – Jättebra texter som ni kan behöva använda er av
—————————
Familjer berättar
Missförstånd vanliga hos omgivningen
SVT
Dagens Samhälle
—————————
Och hur man överklagar
OCH Autism och Aspergerförbundet

Läs fler blogginlägg här

Se olikheterna som fantastiska
Se olikheterna som fantastiska

Vi vill dela med oss av några spännande samtal vi haft med olika personer som vi finner intressanta, inspirerande och beundransvärda. Håll till godo och ta del av  deras egna budord.Se olikheterna som fantastiska Annelie Karlsson vill förändra synen på olikheter genom...

Attention-ledarens 3 önskningar
Attention-ledarens 3 önskningar

Vi vill dela med oss av några spännande samtal vi haft med olika personer som vi finner intressanta, inspirerande och beundransvärda. Håll till godo och ta del av  deras egna budord.Attention-ledarens 3 önskningar Verksamhetsledaren Elina har tre önskningar för...

Vård- och insatsprogrammen (VIP) – lansering idag 11 februari
Vård- och insatsprogrammen (VIP) – lansering idag 11 februari

Vård- och insatsprogrammen (VIP), lansering idag - 11 februari En nationell arbetsgrupp med deltagare från regioner och kommuner med spridning över landet har arbetat fram Vård- och insatsprogrammet för adhd. Arbetet sker inom ramen för Nationellt programområde...

Pin It on Pinterest

Share This