Jag har alltid tyckt att det är så viktigt med att belysa det som är bra med ADHD. För jag har en bild av att alla som bär ADHD behöver höra att de är ok och kan göra massor av rätt, inte bara fel.

Det jag dock glömmer bort när jag fokuserar på allt det positiva är att också prata om den skörhet som många har pga ADHD eller Aspergers Syndrom. I fredags träffade jag en fantastisk person som gjorde mig påmind om det.
Många med ADHD har ökad dock risk för att drabbas av psykiska problem såsom depression, ångest, tvångsneuros, fobi, utmattningssyndrom, ätstörning, sömnrubbning, missbruk och psykosomatiska besvär. Det kan ses som att en person med ADHD har en medfödd psykisk skörhet men det behöver inte nödvändigtvis leda till psykiskt lidande. Om vi därför skulle kunna förstå och visa den förståelse för den gruppen, så kanske kanske vi istället kan stärka istället för att stjälpa.

Tänk om vi alla kunde bemöta andra människor och visa att vi är nyfikna på vad de har att säga och att vi visar att vi vill hjälpa och stärka. Wow – där skulle jag vilja bo!

Pin It on Pinterest

Share This