I början när jag letade igenom internet efter information om adhd blev jag så förskräckt över allt hemskt det stod. Hur barnen blev drogade, hur vi föräldrar stigmatiserade våra barn och unga, hur vi stigmatiserade oss själva. Jag läste 1000-tals rader om allt som var hemskt med adhd…och någonstans där förstod jag att detta kunde inte vara sant. Jag började att faktagranska texter, började se vilka som hade skrivit, var de kom ifrån och vad deras egentliga syfte var. Till slut förstod jag – Scientologikyrkan och jag är inte bästisar. Alls.
Och med den kyrkan kom massor av andra organisationer, tex KMR. Här nedan har jag bara lite kortfattat listat lite om det. Om du någon gång stöter på någon som gillar eller delar sidor eller inlägg med dessa avsändare så upplys de vänligt om vad det är. Skräp.

Scientologikyrkan var de första att bli uteslutna från Wikipedia då de inte följde Wikipedias regler. Läs om det här»
.
..”Scientologikyrkan blev 2009 den första organisation som blockerades från att redigera Wikipedia, enligt Dr Poulter från Wikimedia UK efter att ha skapat åtskilliga konton som alla gjorde redigeringar enligt mönstret att radera kritiskt material och infoga Scientologi-propaganda.[48]”…

KMR, Kommittén för mänskliga rättigheter (KMR; eng. Citizens Commission on Human Rights, CCHR, ej att förväxla med FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna eller Svenska Helsingforskommittén för mänskliga rättigheter). ...”Alla läkemedel som påverkar psyket är enligt KMR droger, inkluderat alla antidepressiva, antipsykotika och lugnande-/sömnmedel.”…

Jag tycker att det är jätteviktigt med att vi undervisar våra barn och unga om riskerna med droger, men det blir fruktansvärt att de som ska hjälpa våra unga faktiskt är ute och fiskar medlemmar under tiden. Och att de har så mycket sakfel. Det värsta med att lära ut sakfel just när det handlar om droger är att de unga inte är idioter, förstår de att man ”hittar på” lyssnar de inte alls. Då är loppet liksom kört.
Här har SvD gjort en kartläggning hur Scientologkyrkan har kopplat olika delar till sig som utbildar om ett drogfritt liv ex»
Här är också en artikel i SvD om hur det går till i våra skolor när de föreläser»

Följer du några av de facebook-sidorna som nämns i denna blogg?

Magnus har gjort ett fantastiskt jobb genom att kartlägga olika sidor som Scientologerna driver och han är också oerhört skeptisk till att vi inte har bättre droginformation i vårt samhälle.

Pin It on Pinterest

Share This