Vi vill önska er en god jul, oavsett om ni firar med presenter, släkt och massa mat eller inget av det. För vissa är julen bara stressande och då är det bättre att göra den till en bra dag för just din familj. Nu har vi vuxna barn men vi minns hur det kunde vara när de var små, så här kommer en klapp från oss:

7 tips till en bättre jul

  1. Gör ett schema över vad som gäller så att kidsen hinner förbereda sig mentalt.
  2. Orkar du inte städa eller baka – gör inte det då. Var ärlig och öppen. Ska ork finnas kvar till att ha jul så kan man fundera på vad som är viktigast. Att umgås och ha en bra stund eller ha det rent och äta lyxigare än vanligt.
  3. Köp julklapparna i god tid, eller gör egna om du orkar. Köp second hand. Ge bort upplevelser eller gåvor till utsatta djur. Prata om att miljön är viktig och vad alla barn kan bidra med istället för att få nya prylar.
  4. Berätta vad som finns i julklappen om barnet vill veta. Eller låt barnet bestämma vad som ska vara där i.
  5. Låt barnen få öppna klappar lite då och då så att de har nåt att göra. Gärna klappar som innehåller sysselsättning för dem så att bamse kan lägga upp benen en stund.
  6. Åk inte iväg om det är jobbigt utan stanna hemma med personer de känner sig trygga med. Då kan de också dra sig undan om de behöver.
  7. Gör er egen grej! Strunta i förväntningar och normer. Allt är rätt om det funkar och alla mår bra. God jul!

Vi kommer även ha en julförberedelsekalender på instagram under december månad. Missa inte den!

Här finns föreläsning på YouTube om julen med MrsHyper

Pin It on Pinterest

Share This