Skaffa dig en anhöriggrupp. Jag är en del av Attention Håbos föräldragrupp och det är magiskt att få träffas var tredje vecka och prata fritt om hur det är hemma, på jobbet eller kanske i skolan. Att få prata om hur det är för barnen i skolan och hur det är att vara mamma, fru, pedagog, städerska, ha-koll-på-allt-människa osv. Det finns stunder när vi skrattar högt åt det som är sjukt jobbigt och det finns stunder vi blir alldeles tysta. Ingen skäms, ingen dömer och det finns massor av tröst och hållande i gruppen. Jag är verkligen tacksam att få vara del i en sådan grupp. Och jag har varit det sedan sonen fick sin diagnos för över sju år sedan. Sju år! Människor har kommit och gått, vissa har återuppstått och andra har försvunnit i cyberrymden.

I kväll hade vi besök av Anhörigcentrum, Tina och Susanne, och de berättade vad de kunde hjälpa till med. De blev överösta av frågor och förslag från gruppen. Deras svar var fantastiska: Det kan vi hjälpa till med! Hör av dig när du kan! Vi finns här för dig! Vi finns här för dem! Vi vill att ni hör av er!

Wow – så härligt att få gensvar. Vår grupp är betydlig mer bekanta med svaren: Tyvärr, det ligger inte på mitt bord! Du måste nog ringa någon annan! Innan årsskiftet hade det funkat, men inte nu! Kanske nästa år! Har ni inte LSS kan jag inte hjälpa er! Du måste prata med den där först! ja, du förstår hur det kan låta.

Nä, Anhörigcentrum Håbo, you rule! Tack för i kväll.


DAGENS LÄRDOM
Om du inte berättar vilka behov du har är sannolikheten stor att du aldrig får hjälp.


Med vänliga hyperhälsningar

MrsHyper
/Jessica Stigsdotter Axberg

Lyssna på blogginlägget här:

 

Pin It on Pinterest

Share This