Nästa nyhetsbrev som kommer ut nästa vecka, handlar om att sluta skolan och vara ledig. Om du fortfarande inte anmält dig kan du göra det här (helt kostnadsfritt och du kan avanmäla dig när du vill)

Här kommer ett utdrag ur innehållet:

Finns det några konkreta orsaker till att relationerna blir bättre eller sämre på ledigheten och kan man göra något åt dem? Ja, läs i vårt nyhetsbrev.

Finns det krav från andra på mig som gör mig stressad? Ja så klart. Kan de tas bort på nåt sätt? Ja, om det delar vi också med oss.

Rent konkret då – i vardagen? Hur och vad gör man för att stressa ner om man har en rörig familj eller ett rörigt inre. Det tar vi upp tips på.

Att ha sommarlov/ledighet/semester med barn eller tonåringar med NPF när man själv har en gammal utbrändhet i sin ryggsäck som aldrig vill släppa taget om en kan vara svårt.

Jag har en 17-åring och en 19-åring hemma denna sommar och har bestämt mig för att ta sommaren som den kommer. För då minskar jag på min egen stress eftersom jag inte har några krav. Jag minskar också på deras stress, vilket jag tycker att de behöver då skolorna har slukat deras energi. Men total anarki går ju inte heller såklart så jag har gjort en liten lista till mig själv, som jag delar med mig av i nyhetsbrevet.

/Malin Roca Ahlgren, skribent, lärare och författare

Pin It on Pinterest

Share This