Vi började vår vistelse på mässan på Soulflow – yoga med Josefine Bengtsson som har studerat anatomi, fysiologi, näringslära och yoga och driver ihop med Karl Dyall The soul Space på Björkö som bas, men reser även runt i världen och skapar yogaretreats. Innan arbetade hon med ekonomi men lämnade en dag all stress och prestationsångest, drog till Indien och gjorde en yogautbildning, som blev vändpunkten i hennes liv. Kolla på vår intervju med henne på vår kunskapskanal PLAY, där vi bland annat frågade henne om att lära sig att kunna pendla mellan att släppa kontrollen och ta kontrollen över sin kropp, andetag och känslor och hur man kan flytta sin uppmärksamhet från huvudet och ner i kroppen och möta sitt inre och förstå sig själv på ett djupare plan och hur man lär sig att förstå sig själv djupare genom att rikta uppmärksamheten till kroppen och hur kan personer med uppmärksamhetssvårigheter lyckas med det…

Efter det gick vi och lyssnade på Siri Helle som är prisbelönt psykolog, författare och föreläsare och som tidigare har arbetat med KBT-behandling av stress, depression och relationsproblem och nu är faktagranskare för 1177 inom psykisk hälsa. Hon pratade om sin senaste bok Känslofällan som handlar om tvärtemot klämkäcka råd om positivt tänkande och att ”följa magkänslan”, beteendeprincipen, alltså att förändra hur man agerar så förändras också ens tankar och känslor.

Till sist lyssnade vi även på Hedvig Söderlund som är professor i psykologi, forskare och författare till boken Den utbrända hjärnforskaren och driver Brain of Sweden som erbjuder föreläsningar. Vi har även intervjuat henne till vår PLAY-kanal om bland annat om vad det är som händer i hjärnan vid utmattning och hur ska man göra för att undvika utmattning och om minnet, som hon har forskat på.


Malin Roca Ahlgren, leg. lärare, skribent och författare


 

Se filmerna på MrsHyperPlay – klicka på bilderna så kommer du dit.

Du behöver ett konto, men det kostar ingenting.

 

Pin It on Pinterest

Share This