Jag har sedan förra hösten hjälpt SeSam Uppsala och Hjärnkoll Uppsala län med kommunikation för webb och andra sociala medier. På SeSam Uppsala har jag även jobbat som moderator och föreläsare. Igår däremot hade jag min första heldagsutbildning för Hjärnkoll. Det var premiär för en ny utbildning om att upptäcka ”Stress och Psykisk Ohälsa – på arbetsplatsen”. Och utbildningen som är varvad med föreläsningsinslag har jag själv satt ihop. Det hade jag aldrig trott för sju år sedan, när jag utbildade mig till attitydambassadör, att jag skulle kunna göra något sådant.

2010 utbildade jag mig till  attitydambassadör och då var jag så rädd att föreläsa att jag inte ens kom ihåg vad jag hade sagt när jag gick ned från scenen.

I dag tycker bara jag att det är kul och spännande. Det kan ju bero på att jag har flera hundra föreläsningar i ryggen, dvs jag har fått träna en hel del. Jag har dock alltid en viss nervositet innan en föreläsning, men den använder jag som adrenalinpåslag. Istället för att se nervositeten som ett hinder ser jag den som en hjälp som berättar hur viktigt jag tycker att detta är. Att få hjälpa människor att våga prata om psykisk ohälsa.

Med det vill jag säga att jag gärna sätter ihop en utbildningsdag efter önskemål. Jag kan alltså skräddarsy den precis som du vill. Det enda krav jag har är att det ska handla om psykisk ohälsa i någon form, för det är ju det jag brinner för.

Varmt välkommen med ditt eget skräddarsydda förslag.

/MrsHyper

Nedan följer några härliga kommentarer från heldagsutbildningen som jag och Veronica Malm höll i:
”Bra och tydlig föreläsning som gav hopp om hur man tacklar utmattning som anhörig. Fin energi.” 
”Otroligt starkt intryck, starkt att dela med sig om allt, otroligt givande.” 
”Fantastiska som berättade sin historia, nära till tårar själv, känner igen sig/någon i sin närhet.” 
”Djupt berörande och personlig berättelse om sin resa. Imponeras att hon orkar berätta. ”
”Jättebra, starkt gjort, många tankeställare.”
”Jag fick många nya intryck, bra att höra hur det fungerar på andra arbetsplatser, önskar att fler skulle få höra hur det påverkar anhöriga, och höra ngn berätta om hur det var/är att återhämta sig/att komma tillbaka.” 
”Så givande dag, många tankar/känslor som skall/kommer finnas med mig framöver…” 
”Jättebra dag tack!” 
”Jättebra. Otroligt intressant/lärorikt att höra era berättelser.”

Pin It on Pinterest

Share This