Vi vill dela med oss av några spännande samtal vi haft med olika personer som vi finner intressanta, inspirerande och beundransvärda. Håll till godo och ta del av  deras egna budord.

”Jag blir så trött på dig!”

”Dina svårigheter försvinner med träning”, ”Alla har sådana svårigheter som du”, ”Jag tappar tålamodet med dig ibland” och ”Jag blir så trött på dig!”. Detta är exempel på meningar som Paula fått höra många gånger. Och som hon är så trött på.

Paula Tilli är författaren, bloggaren och föreläsaren som vill ha tolerans mot alla som skiljer sig från normen. Hon kan sju språk men vill lära sig många fler. Hon älskar att skriva, läsa och tala inför publik. Hon reser runt för att sprida kunskap och för att människor ska sluta bemöta personer med osynliga funktionsvariationer på detta sätt.
-Jag önskar att personer med osynliga funktionsvariationer skulle behandlas med samma respekt som gamla behandlas. Vem skulle liksom säga till en 90-åring: ”Jag blir så trött på dig för att du ligger i sängen på grund av din hjärtsjukdom hela dagarna, du måste ju förstå att andra människor tappar tålamodet med dig ibland”?

Paula flyttade från Finland till Sverige utan att kunna mycket svenska. Nu skriver hon böcker på svenska.

Som ung ville Paula egentligen bli lärare.
-Jag försörjer mig på att föreläsa om autism vilket nästan kan ses som ett läraryrke. Jag trivs med att stå framför en publik och prata om ett ämne jag brinner för, berättar Paula för oss.

En dröm Paula har är att vara så rik så att hon skulle kunna anlita stöd i obegränsad mängd, då hennes boendestödtimmar inte räcker till allt hon skulle vilja få gjort.
-Den drömmen kommer dock aldrig bli verklighet, eftersom jag på grund av min funktionsnedsättning inte kan arbeta så mycket som jag skulle vilja, för att till exempel få hjälp med något som inte boendestödtimmarna räcker till, eller att ha tillgång till stöd varje gång jag behöver det och slippa behöva vänta flera dagar tills boendestödjaren kommer, tillägger hon.

I framtiden önskar sig Paula även att hennes böcker publicerades på fler språk och att hon kan föreläsa om autism i fler länder.

För mer info:
paulatilli.se/

/Malin Roca Ahlgren
Skribent, författare

 

Paula Tilli
Författare, bloggare och föreläsare

Läs fler intervjuer här

”Barn vill om de kan”
”Barn vill om de kan”

Vi vill dela med oss av några spännande samtal vi haft med olika personer som vi finner intressanta, inspirerande och beundransvärda. Håll till godo och ta del av deras egna budord.”Barn vill om de kan” Vi måste lyssna mer på barnen och förstå att de vill men kanske...

Mer öppenhet för att olika är bra!
Mer öppenhet för att olika är bra!

Vi vill dela med oss av några spännande samtal vi haft med olika personer som vi finner intressanta, inspirerande och beundransvärda. Håll till godo och ta del av  deras egna budord.Mer öppenhet för att olika är bra! För en sådan framtid arbetar Anki. Med Bang som...

Fler Stora Dagar med glädje till barnen
Fler Stora Dagar med glädje till barnen

Vi vill dela med oss av några spännande samtal vi haft med olika personer som vi finner intressanta, inspirerande och beundransvärda. Håll till godo och ta del av  deras egna budord.Fler Stora Dagar med glädje till barnen Hon är livsnjutaren där glädje fyller en...

Stödinsatserna för att unga inte ska hamna i utanförskap
Stödinsatserna för att unga inte ska hamna i utanförskap

Vi vill dela med oss av några spännande samtal vi haft med olika personer som vi finner intressanta, inspirerande och beundransvärda. Håll till godo och ta del av  deras egna budord.Stödinsatserna för att unga inte ska hamna i utanförskap. Att skolfrånvaro oftast...

Pin It on Pinterest

Share This