”Jag blir så trött på dig!”

av | feb 4, 2021

Vi vill dela med oss av några spännande samtal vi haft med olika personer som vi finner intressanta, inspirerande och beundransvärda. Håll till godo och ta del av  deras egna budord.

”Jag blir så trött på dig!”

”Dina svårigheter försvinner med träning”, ”Alla har sådana svårigheter som du”, ”Jag tappar tålamodet med dig ibland” och ”Jag blir så trött på dig!”. Detta är exempel på meningar som Paula fått höra många gånger. Och som hon är så trött på.

Paula Tilli är författaren, bloggaren och föreläsaren som vill ha tolerans mot alla som skiljer sig från normen. Hon kan sju språk men vill lära sig många fler. Hon älskar att skriva, läsa och tala inför publik. Hon reser runt för att sprida kunskap och för att människor ska sluta bemöta personer med osynliga funktionsvariationer på detta sätt.
-Jag önskar att personer med osynliga funktionsvariationer skulle behandlas med samma respekt som gamla behandlas. Vem skulle liksom säga till en 90-åring: ”Jag blir så trött på dig för att du ligger i sängen på grund av din hjärtsjukdom hela dagarna, du måste ju förstå att andra människor tappar tålamodet med dig ibland”?

Paula flyttade från Finland till Sverige utan att kunna mycket svenska. Nu skriver hon böcker på svenska.

Som ung ville Paula egentligen bli lärare.
-Jag försörjer mig på att föreläsa om autism vilket nästan kan ses som ett läraryrke. Jag trivs med att stå framför en publik och prata om ett ämne jag brinner för, berättar Paula för oss.

En dröm Paula har är att vara så rik så att hon skulle kunna anlita stöd i obegränsad mängd, då hennes boendestödtimmar inte räcker till allt hon skulle vilja få gjort.
-Den drömmen kommer dock aldrig bli verklighet, eftersom jag på grund av min funktionsnedsättning inte kan arbeta så mycket som jag skulle vilja, för att till exempel få hjälp med något som inte boendestödtimmarna räcker till, eller att ha tillgång till stöd varje gång jag behöver det och slippa behöva vänta flera dagar tills boendestödjaren kommer, tillägger hon.

I framtiden önskar sig Paula även att hennes böcker publicerades på fler språk och att hon kan föreläsa om autism i fler länder.

För mer info:
paulatilli.se/

/Malin Roca Ahlgren
Skribent, författare

 

Paula Tilli
Författare, bloggare och föreläsare

Läs fler blogginlägg här

Hon vill ge politikerna ett nytt ledord: ”Framtidsinvestera”
Hon vill ge politikerna ett nytt ledord: ”Framtidsinvestera”

Vi vill dela med oss av några spännande samtal vi haft med olika personer som vi finner intressanta, inspirerande och beundransvärda. Håll till godo och ta del av  deras egna budord.Hon vill ge politikerna ett nytt ledord: ”Framtidsinvestera” När sonen inte mäktade...

Fyra personer om dagen är fyra för mycket
Fyra personer om dagen är fyra för mycket

Vi vill dela med oss av några spännande samtal vi haft med olika personer som vi finner intressanta, inspirerande och beundransvärda. Håll till godo och ta del av  deras egna budord.Fyra personer om dagen är fyra för mycket Enligt statistiken är det cirka fyra...

De kriminella är sällan elaka
De kriminella är sällan elaka

Vi vill dela med oss av några spännande samtal vi haft med olika personer som vi finner intressanta, inspirerande och beundransvärda. Håll till godo och ta del av  deras egna budord.De kriminella är sällan elaka Det är sällan av illvilja utan mer ofta av oförmåga som...

Se olikheterna som fantastiska
Se olikheterna som fantastiska

Vi vill dela med oss av några spännande samtal vi haft med olika personer som vi finner intressanta, inspirerande och beundransvärda. Håll till godo och ta del av  deras egna budord.Se olikheterna som fantastiska Annelie Karlsson vill förändra synen på olikheter genom...

Pin It on Pinterest

Share This