Vi vill dela med oss av några spännande samtal vi haft med olika personer som vi finner intressanta, inspirerande och beundransvärda. Håll till godo och ta del av deras egna budord.

”Tourette handlar inte bara om att säga fula ord”

Han är föreläsaren, skådespelaren och Attentionprofilen som vill få bort föreställningen om att Tourette alltid handlar om att säga fula ord.

Eric är en mångsidig och kreativ person som vi finner otroligt inspirerande. Förutom att han sprider kunskap om viktiga ämnen, som till exempel Tourette, drömmer han om att allt i samhället skulle vara NPF-anpassat.

– När det gäller NPF önskar jag att allt skulle vara individuellt anpassat, skola, arbetsliv, vård och omsorg… allt, säger Eric.

Som liten ville han bli som barnprogramsfiguren ”Pan Tau” som kunde trolla så att allt blev bra, och drömde senare om att få en radiohit och vara med i en musikal.

– Som tonåring var det Carola som fick mig att bli intresserad av musik på allvar, säger Eric.

Han visste också redan som tonåring att han var annorlunda, vilket gjorde att han ville prova nya vägar.

– Det är nog därför jag hamnat där jag är i dag, tillägger han.

Eric är i dag föreläsare inom NPF, men också sjuksköterska, skådespelare och sångare och har även varit programledare inom radio och TV.

För mer info:
www.ericdonell.se

/Malin Roca Ahlgren
Skribent, författare

 

Eric Donell
Föreläsare, skådespelare och vice ordförande Attention Riks

Läs fler intervjuer här

Glöm inte att ha kul på vägen, även om livet är kämpigt!
Glöm inte att ha kul på vägen, även om livet är kämpigt!

Vi vill dela med oss av några spännande samtal vi haft med olika personer som vi finner intressanta, inspirerande och beundransvärda. Håll till godo och ta del av  deras egna budord.Glöm inte att ha kul på vägen, även om livet är kämpigt! De är lärarna som tror på att...

Snällhet löser många problem
Snällhet löser många problem

Vi vill dela med oss av några spännande samtal vi haft med olika personer som vi finner intressanta, inspirerande och beundransvärda. Håll till godo och ta del av  deras egna budord.Snällhet löser många problem Hon är journalisten som lever med afantasi,...

Idrotten är ett vaccin mot utanförskap
Idrotten är ett vaccin mot utanförskap

Vi vill dela med oss av några spännande samtal vi haft med olika personer som vi finner intressanta, inspirerande och beundransvärda. Håll till godo och ta del av  deras egna budord.Idrotten är ett vaccin mot utanförskap Han kan jonglera och sluka eld. Han gillar...

I det fria skapandet hjälper hon andra föräldrar
I det fria skapandet hjälper hon andra föräldrar

Vi vill dela med oss av några spännande samtal vi haft med olika personer som vi finner intressanta, inspirerande och beundransvärda. Håll till godo och ta del av  deras egna budord.I det fria skapandet hjälper hon andra föräldrar Längtan efter frihet och kreativitet...

Pin It on Pinterest

Share This