Vi vill dela med oss av några spännande samtal vi haft med olika personer som vi finner intressanta, inspirerande och beundransvärda. Håll till godo och ta del av deras egna budord.

”Tourette handlar inte bara om att säga fula ord”

Han är föreläsaren, skådespelaren och Attentionprofilen som vill få bort föreställningen om att Tourette alltid handlar om att säga fula ord.

Eric är en mångsidig och kreativ person som vi finner otroligt inspirerande. Förutom att han sprider kunskap om viktiga ämnen, som till exempel Tourette, drömmer han om att allt i samhället skulle vara NPF-anpassat.

– När det gäller NPF önskar jag att allt skulle vara individuellt anpassat, skola, arbetsliv, vård och omsorg… allt, säger Eric.

Som liten ville han bli som barnprogramsfiguren ”Pan Tau” som kunde trolla så att allt blev bra, och drömde senare om att få en radiohit och vara med i en musikal.

– Som tonåring var det Carola som fick mig att bli intresserad av musik på allvar, säger Eric.

Han visste också redan som tonåring att han var annorlunda, vilket gjorde att han ville prova nya vägar.

– Det är nog därför jag hamnat där jag är i dag, tillägger han.

Eric är i dag föreläsare inom NPF, men också sjuksköterska, skådespelare och sångare och har även varit programledare inom radio och TV.

För mer info:
www.ericdonell.se

/Malin Roca Ahlgren
Skribent, författare

 

Eric Donell
Föreläsare, skådespelare och vice ordförande Attention Riks

Läs fler intervjuer här

”Barn vill om de kan”
”Barn vill om de kan”

Vi vill dela med oss av några spännande samtal vi haft med olika personer som vi finner intressanta, inspirerande och beundransvärda. Håll till godo och ta del av deras egna budord.”Barn vill om de kan” Vi måste lyssna mer på barnen och förstå att de vill men kanske...

Mer öppenhet för att olika är bra!
Mer öppenhet för att olika är bra!

Vi vill dela med oss av några spännande samtal vi haft med olika personer som vi finner intressanta, inspirerande och beundransvärda. Håll till godo och ta del av  deras egna budord.Mer öppenhet för att olika är bra! För en sådan framtid arbetar Anki. Med Bang som...

Fler Stora Dagar med glädje till barnen
Fler Stora Dagar med glädje till barnen

Vi vill dela med oss av några spännande samtal vi haft med olika personer som vi finner intressanta, inspirerande och beundransvärda. Håll till godo och ta del av  deras egna budord.Fler Stora Dagar med glädje till barnen Hon är livsnjutaren där glädje fyller en...

Stödinsatserna för att unga inte ska hamna i utanförskap
Stödinsatserna för att unga inte ska hamna i utanförskap

Vi vill dela med oss av några spännande samtal vi haft med olika personer som vi finner intressanta, inspirerande och beundransvärda. Håll till godo och ta del av  deras egna budord.Stödinsatserna för att unga inte ska hamna i utanförskap. Att skolfrånvaro oftast...

Pin It on Pinterest

Share This