Vi vill dela med oss av några spännande samtal vi haft med olika personer som vi finner intressanta, inspirerande och beundransvärda. Håll till godo och ta del av  deras egna budord.

Vi måste hitta balansen mellan att hjälpa och ”ta över” någons liv

Sverige är fullt av människor med ständig jour för sina anhöriga med psykisk ohälsa och samtidigt ska dessa anhöriga ha en arbetsplats med både tidspress, vinstkrav och onödig administration.

– Alla människor måste få förutsättningar att göra sitt allra bästa på jobbet på sitt sätt. Utan tanke på tidspress, vinstkrav, onödig administration!

Det menar Krillan Ahlsén, journalist och kanslichef på svenska OCD-förbundet.

Redan som liten visste Krillan att hon ville bli journalist och hon har bland annat arbetat som redaktionschef, så klivet till att bli chef på en förening som arbetar för människor var inte så stort.

– Jag är full av beundran inför alla anhöriga som ägnar så stor del av sitt liv och sin omsorg till att stötta någon som har det svårt. Sverige är fullt av människor med ständig jour för sina barn, syskon, partner eller förälder med psykisk ohälsa, säger Krillan.

Krillan önskar att unga med OCD (tvångssyndrom) lättare kunde få träffa andra som går igenom samma saker. Hon vill också att fler ska få upp ögonen för vad OCD är, samt för det faktum att det faktiskt går att behandla.

Vid sidan av sitt arbete skriver Krillan på ett bokmanus, en psykologisk spänningsroman som delvis handlar om psykisk ohälsa och om utmaningen i att vara anhörig.
– Det är otroligt svårt att hitta den rätta balansen mellan att hjälpa någon och att ta över någons liv, men den starka kärleken gör att man måste försöka om och om igen.

Vi instämmer i det uttalandet och önskar henne stort lycka till med denna bok och ser fram emot att läsa.

För mer info:
ocdforbundet.se

/Malin Roca Ahlgren
Skribent, författare

 

Krillan Ahlsén
Journalist och kanslichef, svenska OCD-förbundet

Läs fler intervjuer här

”Barn vill om de kan”
”Barn vill om de kan”

Vi vill dela med oss av några spännande samtal vi haft med olika personer som vi finner intressanta, inspirerande och beundransvärda. Håll till godo och ta del av deras egna budord.”Barn vill om de kan” Vi måste lyssna mer på barnen och förstå att de vill men kanske...

Mer öppenhet för att olika är bra!
Mer öppenhet för att olika är bra!

Vi vill dela med oss av några spännande samtal vi haft med olika personer som vi finner intressanta, inspirerande och beundransvärda. Håll till godo och ta del av  deras egna budord.Mer öppenhet för att olika är bra! För en sådan framtid arbetar Anki. Med Bang som...

Fler Stora Dagar med glädje till barnen
Fler Stora Dagar med glädje till barnen

Vi vill dela med oss av några spännande samtal vi haft med olika personer som vi finner intressanta, inspirerande och beundransvärda. Håll till godo och ta del av  deras egna budord.Fler Stora Dagar med glädje till barnen Hon är livsnjutaren där glädje fyller en...

Stödinsatserna för att unga inte ska hamna i utanförskap
Stödinsatserna för att unga inte ska hamna i utanförskap

Vi vill dela med oss av några spännande samtal vi haft med olika personer som vi finner intressanta, inspirerande och beundransvärda. Håll till godo och ta del av  deras egna budord.Stödinsatserna för att unga inte ska hamna i utanförskap. Att skolfrånvaro oftast...

Pin It on Pinterest

Share This