Vi vill dela med oss av några spännande samtal vi haft med olika personer som vi finner intressanta, inspirerande och beundransvärda. Håll till godo och ta del av  deras egna budord.

Se olikheterna som fantastiska

Annelie Karlsson vill förändra synen på olikheter genom att sprida mer kunskap. Och det gör hon med sin verksamhet Funkkonsulten.

Annelie började sitt engagemang som nyutbildad lärare, att arbeta med LärVux; särskild utbildning för vuxna med intellektuell funktionsnedsättning.
– Jag fick undervisa fantastiska vuxna elever och lärde mig massor av dem och erfarna kollegor, sedan dess är jag kvar i specialpedagogiken, säger Annelie.

Idag är hon inte bara lärare, utan även utbildad rektor och verksam specialpedagog. Hon driver eget där hon handleder, föreläser, och utbildar personal som arbetar med personer med NPF. Hon är också medförfattare till böcker om problematisk skolfrånvaro och lågaffektivt bemötande.

Hon har alltid haft stora drömmar och varit driven. Som barn beundrade hon sin hårt arbetande morfar och hade planer på att starta en hotellkedja. Hon åkte till Alperna och jobbade, sa sedan upp sig och började redan nästkommande dag på nytt jobb på Teneriffa. Hennes målmedvetenhet och driv tackar vi för, precis som alla människor som hon gör livet bättre för.

Avslutningsvis berättar Annelie för oss att det hon mer vill göra, förutom att fortsätta påverka människors synsätt på olikheter, är att lära sig mer om specialpedagogiskt arbete i andra länder och föreläsa utanför Norden.

För mer info:
www.funkkonsulten.se

/Malin Roca Ahlgren
Skribent, författare

 

Annelie Karlsson
Lärare, rektor, specialpedagog, föreläsare och författare

Läs fler intervjuer här

”Barn vill om de kan”
”Barn vill om de kan”

Vi vill dela med oss av några spännande samtal vi haft med olika personer som vi finner intressanta, inspirerande och beundransvärda. Håll till godo och ta del av deras egna budord.”Barn vill om de kan” Vi måste lyssna mer på barnen och förstå att de vill men kanske...

Mer öppenhet för att olika är bra!
Mer öppenhet för att olika är bra!

Vi vill dela med oss av några spännande samtal vi haft med olika personer som vi finner intressanta, inspirerande och beundransvärda. Håll till godo och ta del av  deras egna budord.Mer öppenhet för att olika är bra! För en sådan framtid arbetar Anki. Med Bang som...

Fler Stora Dagar med glädje till barnen
Fler Stora Dagar med glädje till barnen

Vi vill dela med oss av några spännande samtal vi haft med olika personer som vi finner intressanta, inspirerande och beundransvärda. Håll till godo och ta del av  deras egna budord.Fler Stora Dagar med glädje till barnen Hon är livsnjutaren där glädje fyller en...

Stödinsatserna för att unga inte ska hamna i utanförskap
Stödinsatserna för att unga inte ska hamna i utanförskap

Vi vill dela med oss av några spännande samtal vi haft med olika personer som vi finner intressanta, inspirerande och beundransvärda. Håll till godo och ta del av  deras egna budord.Stödinsatserna för att unga inte ska hamna i utanförskap. Att skolfrånvaro oftast...

Pin It on Pinterest

Share This