MrsHyper – som drivs av Jessica Stigsdotter Axberg växer och blir större. Föreläsningar, bokproduktion, webbproduktion och terapi är bara en del av det som MrsHyper ägnat sig åt de senaste åren. I år drar hon även igång med bokutgivning samt startar det digitala läromedlet Hyperkonkret. Med sig har hon läraren och författaren Malin Roca Ahlgren.

MrsHyper är en av Sveriges främsta föreläsare inom NPF. Företaget har även gett ut litteratur inom samma område, både för barn och vuxna. Hennes barnböcker delas till exempel ut på BUP.
– Jag brinner ju för att ADHD-frälsa världen och sprida kunskap om NPF och lyfta alla människors potential, istället för att samhället ska fokusera på dess svårigheter. Jag har sett så många barn som farit illa i skolan och inte klarat målen, därför ville jag göra något för dem, säger Jessica.

Hyperkonkret
Resultatet kommer att bli Hyperkonkret – ett digitalt läromedel för elever med inlärningsproblematik som inte når målen i skolan inom SO – ämnena, årskurs 7-9.

Föräldrar till barn som misslyckas i skolan försöker idag att hitta på egna lösningar för att hjälpa sina barn. Hyperkonkret kommer att ersätta de egna lösningarna. Den lättnad man som förälder känner när man äntligen får rätt hjälp och stöd är ovärderlig.

Cirka 400 000 barn går i årskurserna 6-9 och över 20% av dessa elever når inte målen i skolan idag, och då är det inte bara barn med funktionsnedsättningar eller inlärningsproblematik som inte når målen.

Bokutgivning
MrsHyper står som sagt redan bakom en stor del utgivningen av böcker om NPF idag. Böckerna är populära och säljer bra. Det finns fortfarande en efterfrågan på marknaden så nu öppnar MrsHyper sina dörrar även till andra författare som brinner för samma sak.
– Jag har så många idéer som jag vill genomföra men hinner inte allt själv. Jag förstod att jag behövde utöka resurserna. Att anställa Malin kändes som ett givet kort då hon redan arbetat som konsult åt mig med Hyperkonkret. Och hon är inte bara en härlig människa, utan hon är en duktig skribent, bra på research och har erfarenhet av att arbeta på bokförlag. Och så har hon även skrivit en hel drös med böcker, bland annat Coolt med ADHD. Jag är säker på att vi kommer att komplettera varandra bra, säger Jessica.

Malin Roca Ahlgren
Malin Roca Ahlgren är i botten legitimerad lärare, men sadlade om till att arbeta på bokförlag efter en tid som utbränd.
– Med den erfarenhet jag har från att ha arbetat på en bokförlagsredaktion de senaste åren, ihop med min specialpedagogiska kompetens inom NPF, kändes det som en självklarhet att börja jobba med Jessica. Vi har dessutom redan jobbat ihop – vi har skrivit tre böcker tillsammans, (utgivning av tredje boken är planerad till 2020), så vi känner varandra väl. Det känns mycket givande att få bli en del av arbetet med att hjälpa skolbarn med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, säger Malin.

Pin It on Pinterest

Share This