Vi vill dela med oss av några spännande samtal vi haft med olika personer som vi finner intressanta, inspirerande och beundransvärda. Håll till godo och ta del av  deras egna budord.

Fyra personer om dagen är fyra för mycket

Enligt statistiken är det cirka fyra personer om dagen som tar sitt liv. Det är fyra för mycket. Vi har varit i kontakt med Rickard Bracken som arbetar för att minska på den psykiska ohälsan i Sverige.

Hela sitt yrkesliv har han dedikerat till psykisk hälsa och gjort väldigt mycket för människors mående, bland annat har han varit projektledare på Hjärnkoll, projektledare på Research Institutes of Sweden (RISE) samt projektledare och handläggare på Sveriges Kommuner och Landsting (SKR) inom Uppdrag Psykisk Hälsa, och idag arbetar han som generalsekreterare för den ideella organisationen Suicide Zero, som arbetar för att minska självmorden.

Att Rickard valt att engagera sig i dessa frågor, grundar sig i hans egen barndom då han växte upp med en förälder som var inlagd på grund av psykisk ohälsa.
– Det har präglat och påverkat mig på olika sätt att växa upp och se min mamma må så dåligt, både på ett personligt och professionellt plan, berättar Rickard.

Rickards driv och engagemang handlar också om att leva i stunden.
– Jag åkte till exempel till Indien och arbetade i några år och blev faktiskt hembjuden till Indiens dåvarande statsminister, Rajiv Gandhi, säger Rickard.

Inför framtiden ser han fram emot mer frihet.
– Ja, barnen håller på att bli stora, så en ny typ av frihet väntar runt hörnet, tillägger han.

Den friheten är han verkligen värd, anser vi.

För mer info:
www.suicidezero.se

/Malin Roca Ahlgren
Skribent, författare

 

Richard Bracken
Generalsekreterare Suicide Zero

Läs fler intervjuer här

”Barn vill om de kan”
”Barn vill om de kan”

Vi vill dela med oss av några spännande samtal vi haft med olika personer som vi finner intressanta, inspirerande och beundransvärda. Håll till godo och ta del av deras egna budord.”Barn vill om de kan” Vi måste lyssna mer på barnen och förstå att de vill men kanske...

Mer öppenhet för att olika är bra!
Mer öppenhet för att olika är bra!

Vi vill dela med oss av några spännande samtal vi haft med olika personer som vi finner intressanta, inspirerande och beundransvärda. Håll till godo och ta del av  deras egna budord.Mer öppenhet för att olika är bra! För en sådan framtid arbetar Anki. Med Bang som...

Fler Stora Dagar med glädje till barnen
Fler Stora Dagar med glädje till barnen

Vi vill dela med oss av några spännande samtal vi haft med olika personer som vi finner intressanta, inspirerande och beundransvärda. Håll till godo och ta del av  deras egna budord.Fler Stora Dagar med glädje till barnen Hon är livsnjutaren där glädje fyller en...

Stödinsatserna för att unga inte ska hamna i utanförskap
Stödinsatserna för att unga inte ska hamna i utanförskap

Vi vill dela med oss av några spännande samtal vi haft med olika personer som vi finner intressanta, inspirerande och beundransvärda. Håll till godo och ta del av  deras egna budord.Stödinsatserna för att unga inte ska hamna i utanförskap. Att skolfrånvaro oftast...

Pin It on Pinterest

Share This