Vi vill dela med oss av några spännande samtal vi haft med olika personer som vi finner intressanta, inspirerande och beundransvärda. Håll till godo och ta del av  deras egna budord.

Hon vill ge politikerna ett nytt ledord: ”Framtidsinvestera”

När sonen inte mäktade med livet längre tog Ann-Sophie upp en kamp mot samhället som hon än idag fortsätter med. Nu är hennes kamp för framtidens barn.

Ann-Sophie Forsell har roddat insamlingsgalor på Oscarsteatern i Stockholm, dragit igång en förening som samlat in massvis med pengar till barn med NPF och hon sprider kunskap, klokhet och erfarenhet via Kungamamman. Startskottet för allt detta engagemang för framtidens barn var en speciell natt hemma med sonen.
– Han gick i årskurs fyra och låg hemma och grät och längtade efter att dö. Han hade blivit djupt deprimerad för att samhället gjort fel prioriteringar kring hans NPF. Vuxenvärlden hade svikit och gjort honom svårt sjuk. Jag minns hur jag tänkte “Jag skall göra dig till Kung över ditt egna liv igen och jag skall visa för världen att du finns och vad de gjort med dig”, berättar Ann-Sophie för oss.

Hennes pappas envishet och kämparanda är något hon tagit till sig och som förmått henne många gånger att orka med att strida för sina barn, trots att hon hamnat i utmattningssyndrom flera gånger. Ann-Sophie fortsätter kampen med målen att få politiker att ”framtidsinvestera” på barnen, innehar drömmen att ordna ännu en insamlingsgala kring NPF och att skriva klart den där boken som måste skrivas.
– Jag och mina barn sitter inne på så mycket insikter och facit nu och det vore slöseri med våra erfarenheter om det inte sprids vidare och tas lärdom ur, tillägger Ann-Sophie.

För mer info:
www.kungamamman.wordpress.com

/Malin Roca Ahlgren
Skribent, författare

 

Ann-Sophie Forsell
Kungamamman

Läs fler intervjuer här

”Barn vill om de kan”
”Barn vill om de kan”

Vi vill dela med oss av några spännande samtal vi haft med olika personer som vi finner intressanta, inspirerande och beundransvärda. Håll till godo och ta del av deras egna budord.”Barn vill om de kan” Vi måste lyssna mer på barnen och förstå att de vill men kanske...

Mer öppenhet för att olika är bra!
Mer öppenhet för att olika är bra!

Vi vill dela med oss av några spännande samtal vi haft med olika personer som vi finner intressanta, inspirerande och beundransvärda. Håll till godo och ta del av  deras egna budord.Mer öppenhet för att olika är bra! För en sådan framtid arbetar Anki. Med Bang som...

Fler Stora Dagar med glädje till barnen
Fler Stora Dagar med glädje till barnen

Vi vill dela med oss av några spännande samtal vi haft med olika personer som vi finner intressanta, inspirerande och beundransvärda. Håll till godo och ta del av  deras egna budord.Fler Stora Dagar med glädje till barnen Hon är livsnjutaren där glädje fyller en...

Stödinsatserna för att unga inte ska hamna i utanförskap
Stödinsatserna för att unga inte ska hamna i utanförskap

Vi vill dela med oss av några spännande samtal vi haft med olika personer som vi finner intressanta, inspirerande och beundransvärda. Håll till godo och ta del av  deras egna budord.Stödinsatserna för att unga inte ska hamna i utanförskap. Att skolfrånvaro oftast...

Pin It on Pinterest

Share This