Vi vill dela med oss av några spännande samtal vi haft med olika personer som vi finner intressanta, inspirerande och beundransvärda. Håll till godo och ta del av  deras egna budord.

Han arbetar för en suicidpreventiv skola

De vuxna måste se, förstå och ingripa när barn har det svårt och inte bli rädda för det.

– Jag har lättare att glädjas över livet i dag, men det beror kanske på att jag sett de svartaste sidorna av det också, säger Claes.

Claes Jenninger var lärare i 30 år, när han miste sin egen son bara 13 år gammal. I hela sex år hade han blivit utsatt för grov utfrysning och mobbning i skolan, tills han inte orkade längre.
– Livet startade om när Måns tog sitt liv. Sin sorg kan man inte dela med någon, men mitt mål i dag är att skolan; lärare, politiker, rektorer och föräldrar, ska förstå sitt ansvar.

Han vill komma förbi en stelnad och uppgiven debatt om skolan som mestadels på ett okunnigt sätt förs av olika särintressen. Han har skrivit en bok om mobbning i skolan och arbetar nu på en ny inom psykisk ohälsa, mobbning, och skolan.
– Den handlar om framgångsrika skolor som jobbar målmedvetet med relationer och förebyggande arbete, men också om de myter, okunskap, svek och bristande ansvar som skadar våra barn och unga, ibland för hela livet, säger Claes.

För övrigt önskar sig Claes en framtid när människor visar mindre misstänksamhet, förutfattade meningar och fördomar. Och när pandemin är över vill Claes fortsätta de goda samtalen med människor som litar på varandra.

För mer info:
www.jenninger.se
www.preventos.se

/Malin Roca Ahlgren
Skribent, författare

 

Claes Jenninger
Författare, kunskapsspridare

Läs fler intervjuer här

”Barn vill om de kan”
”Barn vill om de kan”

Vi vill dela med oss av några spännande samtal vi haft med olika personer som vi finner intressanta, inspirerande och beundransvärda. Håll till godo och ta del av deras egna budord.”Barn vill om de kan” Vi måste lyssna mer på barnen och förstå att de vill men kanske...

Mer öppenhet för att olika är bra!
Mer öppenhet för att olika är bra!

Vi vill dela med oss av några spännande samtal vi haft med olika personer som vi finner intressanta, inspirerande och beundransvärda. Håll till godo och ta del av  deras egna budord.Mer öppenhet för att olika är bra! För en sådan framtid arbetar Anki. Med Bang som...

Fler Stora Dagar med glädje till barnen
Fler Stora Dagar med glädje till barnen

Vi vill dela med oss av några spännande samtal vi haft med olika personer som vi finner intressanta, inspirerande och beundransvärda. Håll till godo och ta del av  deras egna budord.Fler Stora Dagar med glädje till barnen Hon är livsnjutaren där glädje fyller en...

Stödinsatserna för att unga inte ska hamna i utanförskap
Stödinsatserna för att unga inte ska hamna i utanförskap

Vi vill dela med oss av några spännande samtal vi haft med olika personer som vi finner intressanta, inspirerande och beundransvärda. Håll till godo och ta del av  deras egna budord.Stödinsatserna för att unga inte ska hamna i utanförskap. Att skolfrånvaro oftast...

Pin It on Pinterest

Share This