Vi vill dela med oss av några spännande samtal vi haft med olika personer som vi finner intressanta, inspirerande och beundransvärda. Håll till godo och ta del av  deras egna budord.

Sara Ask, dietist

Jimmy Svensson och Cicci Agestrand

Podden Anpassa Skolan

Skolan ska vara likvärdig men även öppen för variation. Det anser lärarkollegorna Cicci Agestrand och Jimmy Svensson, som tillsammans driver podden Anpassa skolan.

Läs mer här»

Sara Ask, dietist

Anna-Karin Arnald

Logoped på Funka Mera

Stökiga elever saknar ofta rätt stöd. Det handlar inte om att skärpa sig, eller jobba hårdare, eller ointelligens. Det handlar om brist på rätt stöd.

Läs mer här»

Sara Ask, dietist

Pia Rehn Bergander

Specialpedagog och föreläsare

Hon letar efter lösningar för 2E-eleverna. Pia är i dag är en av Sveriges främsta ambassadörer för elever som har ovanliga styrkor och ovanliga svårigheter – samtidigt.

Läs mer här»

My Wåhlander

My Wåhlander

Ungdomsbehandlare, Håbo

Skolfrågor och missbruk hänger ihop. Skolmisslyckanden är förknippade med utanförskap och missbruk. Svaret på lösningen är en likvärdig skola med daglig bekräftelse till varenda unge samt rätt förutsättningar.

Läs mer här»

Elinor Kennerö Tonner

Elinor Kennerö Tonner

Rektor

Skapa skolor som från början utgår från elever som behöver stöd. Inte tvärtom! Hon vill vända upp och ner på hela skolsystemet och skapa nya skolor som utgår från eleverna som behöver stöd först.

Läs mer här»

Sara Ask, dietist

Malin Valsö

Elevhälsokonsult

Barn kan inte få rätt förutsättningar om de vuxna inte själva får förutsättningar att ge dem det. Därför måste vi ge de vuxna rätt förutsättningar. Som en kedja.

Läs mer här»

Lotta Halvardsson Ekdahl

Skolkurator, Suicide Zero samt på Mind

Att inte få vara med i en grupp innebar på stenåldern att vi var utsatta för livsfara. Och vår hjärna har inget förändrats till i dag.

Läs mer här»

Sara Ask, dietist

Sara Ask

Diestist

Efter att hennes bror fick anorexi, utbildade sig Sara Ask till dietist och inriktade sitt arbete mot barn. I dag har hon många tips att ge till skolans elevhälsa, bland annat att många barn med NPF är selektiva ätare.

Läs mer här»

Sara Ask, dietist

Alexander Skytte

Lärare

Inte en enda unge till ska falla mellan stolarna! De riktiga hjältarna är barnen som dag efter dag kämpar med skolan och söker stöd, som vågar blotta sina tankar och känslor.

Läs mer här»

Katrin Pettersson

Ordförande Sane

Katrin fick kraft i vindens motgång då hennes son hamnade i ett svart hål. Det blev starten på ett ideellt engagemang och en kamp för rätten till vård.

Läs mer här»

Anna Carlsson

Förälder till Agnes som blev utbränd vid 6 års ålder

När Anna blev mamma vändes hennes liv upp och ner och hon blev tvungen att hitta nya strategier och nya rutiner.

Läs mer här»

Julia Andersson

Logoped

Logopeder borde bli obligatoriska i skolan! Julia kämpar för logopeders roll och önskar att de skulle finnas som obligatorisk profession i elevhälsan i alla skolor.

Läs mer här»