Vi vill dela med oss av några spännande samtal vi haft med olika personer som vi finner intressanta, inspirerande och beundransvärda. Håll till godo och ta del av deras egna budord.

Kliv ner från de höga hästarna och se med andra ögon

Katrin fick kraft i vindens motgång då hennes son hamnade i ett svart hål. Det blev starten på ett ideellt engagemang och en kamp för rätten till vård.

Katrins son insjuknade hastigt i PANS i augusti 2013. Bortsett beslutsamheten att samla egen kunskapsbank för att rädda sitt barn, var det frustrationen som blev Katrins drivkraft.

– Ilskan att ingen av alla de professionella vi mötte på vägen tog ansvar för att ta reda på vad som hänt min son som fick mig att komma dit jag är idag. Jag ville förändra och sedan dess är mitt mål att inte ge vika förrän alla i hälso- och sjukvården kan identifiera ett barn med misstänkt PANS och att inte en enda unge till ska få leva i månader och år med svåra psykiatriska symtom som relativt enkelt går att behandla immunmodulerande, säger Katrin Pettersson, som numera är ordförande på föreningen Sane.

Den utlösande faktorn och det som fick Katrin att ta klivet rakt in i den ideella världen där hon mötte engagemang, omtanke och vilja var bland annat ett möte med en chefsläkare som såg henne i ögonen och berättade att hennes sons sjukdom inte fanns och om den fanns så gick den inte att behandla.

– Jag skulle vilja att dessa personer med inflytande klev ner från sina ”höga hästar” och såg sig omkring med ”andra ögon” och därmed tog ansvar på ett helt annat sätt, berättar Katrin.

Katrin blickar framåt och drömmer om att kunna sätta sig på ett tåg och göra en lång resa tillsammans med sönerna och sambon. Men inte bara det, utan även att sjukdomen PANS stannar i en mini-ask med lock som hennes son själv kan stänga och att hon får följa honom och hans bröder på en helt annan resa än den med PANS.

Mer info om sjukdomen PANS: www.sane.nu

/Malin Roca Ahlgren
Skribent, författare

Katrin Pettersson
ordförande Sane

Läs fler intervjuer här

Min impulsivitet i och med min adhd är en styrka i mitt yrke
Min impulsivitet i och med min adhd är en styrka i mitt yrke

Vi fortsätter med våra gästbloggare. Ny måndag – ny gäst. Denna vecka har vi äran att få bli gästade av Annelie Strömberg. ----------------------------- Ett yrke där jag hittat balans och energi Jag använder mig av min impulsivitet i mitt yrke som författare. De...

Jag lever ett helt annat liv än andra föräldrar
Jag lever ett helt annat liv än andra föräldrar

Från och med idag och fram till sommaren kommer vi att ha gästbloggare här på bloggen och vi börjar med ingen mindre än Lotta Lundh, vilket vi är oerhört glada för. Hennes berättelse är viktig och vi vet att många kan känna igen sig i den. __________________ Som...

Jaaa! Nationell stödlinje kommer rädda liv!
Jaaa! Nationell stödlinje kommer rädda liv!

Wow! Det här kommer vara avgörande för så många. Att det också tas på allvar skickar en viktig signal till de som behöver stöd precis när och där det behövs. Det kommer att rädda liv! Vilken påskpresent! /Jessica Pressmeddelande från Socialnämnden: Ny nationell...

Varför vi har olika personligheter? Om adhd och autism.
Varför vi har olika personligheter? Om adhd och autism.

Vi uppmärksammar det senaste avsnittet i SVT:s nya serie om personligheter där det pratas om NPF. Anders Hansen, som är psykiatriker och hjärnforskare tar, i avsnitt 4, upp hur en hjärna med autism fungerar samt hur en hjärna med adhd fungerar. Med sina tydliga, enkla...

Pin It on Pinterest

Share This